24. mai 2017: Vårtaksering av ryper på linje 4 i Kjurrudalen. Mannskap fra Dalsbygda Jaktlag SA: Stig Ole Henningsmo og Geir Østgårdsgjelten, begge med gode fuglehunder. Nå får vi krysse fingrene for en værmessig god juni måned! Totalt 31 oppflukter. Her er kartet og oppsummeringen etter endt taksering:

Ble dårlig med bilder denne gangen, men her er rapporten og vedlagt kart med oppfluktene.

Mye snø i fjellet denne våren medførte en rekordsen taksering av linje 4 i Kjurrudalen. Har som vanlig fulgt med på snøforholdene og barflekkene der linja går for å få mest mulig like forhold fra år til år. Når det dryger så langt ut i ma,i blir også de kalde nettene som sørger for bra skiføre, mer og mer sjeldne.. Men sist onsdag (24.05) var været perfekt og vi (jeg og Geir Ø.) kom oss endelig avgårde. Litt bløtt opp fra Åslia, men bra føre da vi kom over tregrensa. Mye bart lengst sør på linja så skiene ble festet på sekken fra linjestart, men bra med snø ved Svarthåa og videre til Litløybekken. Rypekakling hørte vi jevnt på hele turen, og resultatet ble også bra.
Stamfuglbestanden ser ut til å holde seg meget stabil, så etter opptelling hadde vi registrert 15 oppflukter med tilsammen 31 ryper (stort sett par). Nesten identisk med 2015 og 2016! (30 og 29).
Da vet vi at grunnlaget ser ut til å være i orden, så da får vi nok en gang håpe på gunstige værforhold fra st.Hans og utover slik at vi slipper å snakke om “rødlista” når høsten kommer.

Ha en fin sommer
Stig Ole

Tabell: Arne Nyaas

Se også bilder/rapport fra tilsvarende taksering i Kjurrudalen våren 2015, men da tok været i juni knekken på kyllingene!!