30. oktober 2016 kl. 11.00 - 15.00: Avskjedsgudstjeneste for kantor Arne Moseng i Våler kirke i Solør. Arne, som er fra Dalsbygda, har vært kantor i Våler i 41 år. Familien flyttet dit i 1975 og har siden bodd i Våler. Les mer om Arne Moseng og hans virke på nettstedet isolor.no. Her noen bilder og en sammensatt video fra Våler kirke på søndag.

Nye Våler kirke ble innviet i pinsen i fjor, etter at den gamle kirken ble totalskadd i en påtent brann i 2009.

I år gikk Statens byggeskikkpris til Våler kirke. Ifølge juryen er "bygget en nytolkning av kirken som sakralt bygg". Det er første gangen at denne prisen har gått til et kirkebygg.

Øving før gudstjenesten på søndag.

Det nye orgelet i Våler kirke kostet 4,6 millioner kroner. Orgelet har 30 stemmer, to manualer og pedal. Les mer om orgelet her.

Arne dirigerer Våler Kantori (stiftet av Arne i 1975). Vaaler Sangforening deltok også.

Fungerende sokneprest Thomas Midtsund

Tre voksne damer nå, men ungjenter da Arne stiftet barne - og ungdomskoret på 1970-tallet. Bodil Moseng (datter) i midten.

Den ene av avskjedsgavene til Arne Moseng; et "bilde" av gammelkirka som brant, her visualisert med kobberplater funnet i brannruinen. Denne gaven ble gitt av Våler Kantori. NB: Klikk på startknappen under. Dette er en sammesatt video som gir et visst inntrykk av stemningen, musikken og sangen i Våler kirke på søndag. Arnes etterfølger, kantor Andrey Mirgorodskiy deltar også. Det samme gjør Peder Øiseth på trompet.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player