nyaas.fjellfolk.no: Nesten 34 000 sidelastinger i 2009

 

 

 I løpet av 2009 er sider på nyaas.fjellfolk.no lastet nesten 34 000 ganger. Datobildene vekker størst interesse. Statistikken for perioden 1. januar 2009 til 27. desember 2009 viser et snitt på 93 sidelastinger hver dag. Samme statistikk viser 19 189 unike brukere (nye brukere og brukere som har besøkt sidene mer enn én gang) med følgende fordeling: 7 600 førstegangs brukere og 12 000 "gjengangere". Besøket var størst i august/september/oktober (ryperegistrering, villreinjakt og rypejakt).

Jeg setter stor pris på at så mange er innom for å kikke på bildene. For Dalsbygda er ei flott fjellbygd, med særegne naturkvaliteter, som fortjener oppmerksomhet. Forollhogn nasjonalpark med åtte tilliggende landskapsvernområder ble opprettet av Kongen i Statsråd 21. desember i 2001. Dalsbygda med Vangrøftdalen er den naturlige innfallsporten til nasjonalparken, uansett hva vingelsinger, kviknedøler og budøler måtte mene. I ettertid har Regjeringen pekt ut 20 utvalgte kulturlandskap i jordbruket. I Hedmark falt valget på Vangrøftdalen-Kjurrudalen landskapsvernområde. Seterdalene i Budalen er også med på Regjeringens liste. Åpningen av Norges utvalgte kulturlandskap skjedde på Kløftåsen søndag 28. juni i år, og nær 1000 møtte opp, både for å hilse på Kronprins Håkon og de øvrige selebre gjestene, og for å la seg underholde - og imponere - i et alle tiders sommervær.

Og, som om ikke dette er "skryt" nok, så jakt- og fiskemulighetene i bygda nevnes spesielt. Dalsbygda er et kjent navnt blant rypejegere flest i Norge, og navnet nevnes ofte blant entusiastene som sverger til enhånds fluestang på jakt etter ørret som er knallrød i kjøttet. Døgnflueartene er mange i Vangrøftelva, noe som vekker stor oppmerksomhet....

Jeg kommer garantert til å legge ut mange bilder i 2010, også, så følg med!

 

Last ned statistikken for 2009 (pdf) Last ned gratis webkalender for 2010 (fjellfolk)

 

Arne

Noe på hjertet? Spesielle ønsker? Skriv en hilsen i Gjesteboka

 

Andre nettsider som jeg har ansvaret for:

 http://dalsbygda.no/ Dalsbygda Næring og Utvikling (DNU) - "Bygdasida"
 http://jakobsaasen.dalsbygda.no/ Jakobsåsen Hyttegrend. Flotte hyttetomter i Dalsbygda!
 http://jaktlaget.dalsbygda.no/index.htm Dalsbygda Jaktlag/Jaktsameie (DJJ)
 http://fotoklubben.dalsbygda.no/  Dalsbygda Fotoklubb (1984 - 2009) 
 http://daltinn.dalsbygda.no Daltinn, krambua i Meierigarden. Avgjort verdt et besøk! 
 http://www.hognareinen.no/  Forollhogna villreinområde
 http://www.nasjonalparken.hognareinen.no/  Forvaltningskommunene i Forollhogna
 http://www.villrein.no/ Norsk Villreinsenter (Hjerkinn og Skinnarbu) og Villreinrådet i Norge 
   

Tilbake til startsiden